Hakkkında
Vitamin Bar İş Fikri Bloğu Açma Nedenim?
2007-2010 yılları arasında, 3 yıl boyunca çeşitli etkinlik
ve festivallerde icra ettiğim Vitamin Bar işinde, en son 2010 yılının yazını
bitirip, Balıkesir-Akçay’dan İstanbul’a dönüşümde, İstanbul’da sabit bir yerde
bu işi icra etmek için çok çabaladıysam bir yer bulamadım.
Gıda alanın değişik iş kollarında 24 yıllık iş geçmişimin
son 10 yıllık diliminde, gıdada bir marka yaratma ve bu marka için e-ticaret
çalışmaları beni epey yormuştu. Dile kolay 24 sene.
2010 yılının sonunda radikal bir karar alarak gıda işini
bırakıp, gıda sektöründen tamamen ayrılıp başka sektörde yeni ufuklara yelken
açtım.
21. yüzyılı yaşadığımız bu çağda gıda endüstrisi her geçen
gün gelişiyor. Bu gelişim her ne kadar gıda sektörüne sağlık ve hijyen
konularında bir disiplin, oto kontrol sağlıyor gibi görünse de, buz dağının
arka tarafında tam tersi bir durum söz konusu.
Yapay tatlandırıcı ve koruyucu maddeler içeren, içeceklerin
insanlara faydadan çok zarar verdiğini düşünüyorum.
Günümüzde genetik mutasyona uğramış tohumlardan
yetiştirilen meyve ve sebzelerin tat, lezzet ve besin değerleri hepimizin
malumu. Nerede sebze ve meyvelerde ki eski tatlar?
Tarım sektöründe hormonlu gıdalar her geçen gün artıyor. Bu
işi sonu nereye varır bilinmez?
Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen, halen bir şekilde iyi
tarım ürünleri de yetişiyor.
Bu noktada en azından toplumumuzun sağlıklı taze meyve suyu
tüketebilmesi için her yere Vitamin Bar’lar açılması gerektiğini düşünüyorum.
Sürümden kazanma prensibiyle yapılması halinde, hem bu
alanda emek veren kişilerin hem de toplumun sağlıklı taze meyve suyu
tüketeceğinden her iki kesimin kazanacağını düşünüyorum.
Küçükte olsa bu noktada bir katkım olsun istedim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder